- Recuperarea de dupa operatia de Lipoabsorbtie

Lipoaspiratia - Perioada de recuperare în cazul remodelării corporale prin lipoaspiratie este variabilă, aceasta fiind dependentă de reactia diferita a fiecarui organism, ce nu poate fi prevazuta. În general, timpul pentru recuperare dupa lipoaspiratie este redus: în câteva zile, pacientul se poate întoarce la muncă, iar în maximum două săptămâni îşi poate relua activităţile  normale. După lipoaspiratie, rămân cicatrici foarte mici, de 6-7 mm, inciziile fiind puţine şi în zone ascunse, slab vizibile postoperator. Un alt aspect pozitiv al intervenţiei de Lipoaspiratie este şi faptul că durerea postoperatorie este redusă şi poate fi controlată prin repaos şi medicaţie antialgică. Pentru retracţia pielii şi reducerea edemului, este obligatoriu ca pacientul să poarte un pantalon special pentru lipoaspiraţie sau dupa caz, a unei burtiere timp de circa 3 săptămâni, 24 de ore/zi şi încă 3 săptămâni, 12 ore/zi.
În ceea ce priveşte regimul alimentar, după operaţia de lipoaspiratie, pacientul nu are voie să abuzeze de mâncare, acestuia fiindu-i recomandat un regim igieno-dietetic echilibrat. Pentru a obtine si mentine rezultate postoperatorii cat mai bune se recomanda ca pacientul sa aiba o dieta echilibrata hipercalorica in prima luna postoperator (pentru a facilita vindecarea si recuperarea), dupa care o dieta hipocalorica asociata cu miscare conform indicatiilor medicului chirurg.
Lipoaspiratia cu laser impune la rândul ei câteva regului ce trebuie respectate postoperator. Pacientul trebuie sa poarte vestminte compresiv-elastice, conform indicatiilor, pentru ca zona operata sa se vindece corect. De asemenea, este important ca în primele trei-patru zile, pacientul să stea mai mult în repaos, evitând efortul fizic, pentru ca recuperarea să fie de calitate. Efortul trebuie reluat treptat după aproximativ patru zile de la intervenţia de lipoaspiratie, ţinându-se însă cont de faptul că pacientul trebuie să evite statul pe scaun şi condusul maşinii.

Dr. Cristian Niţescu
Medic primar
Chirurgie estetică
Doctor în
ştiinţe medicale
Lipoabsorbtia devine o necesitate pentru persoanele care nu reuşesc să ajungă la rezultatele dorite, prin dietă sau prin activităţi sportive intense. Pentru persoanele cărora grăsimea le pune viaţa în pericol operatia de liposuctie este o necesitate!
Dacă sunteţi o persoană care ţine la aspectul fizic si aveţi probleme cu greutatea pe care nu reuşiţi să le rezolvaţi prin dietă sau prin sport, pentru a îmbunătăţi modul în care arată corpul dumneavoastră aveţi nevoie de lipoaspiratie!
Dacă vrei să ştii în ce constă operatia de lipoaspiratie sau vrei să îti faci o programare pentru lipoabsorbtie cu laser, dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetica, te poate ajuta! Dr. Niţescu a facut prima lipoaspiratie laser din Romania!