- Riscurile Lipoabsorbtiei

Lipoaspiratia este una dintre cele mai apreciate intervenţii chirurgicale cu rol estetic. Totuşi nu oricine este un candidat bun pentru lipoaspiratie. Persoanele care au diabet, boli infecţioase, boli cronice, boli cardiace etc. nu sunt candidaţi ideali pentru intervenţia de lipoaspiratie. De asemenea, trebuie ţinut cont că persoanele mai în vârstă au pielea mai puţin elastică, ceea ce limitează capacitatea acesteia de a se retracta foarte bine, astfel că probabil va fi nevoie şi de alte proceduri pentru îndepărtarea surplusului de piele. Intervenţia chirurgicală de lipoaspiratie poate avea unele efecte secundare precum echimozele, care dispar în câteva zile. De asemenea edemul postoperator dispare treptat în 1-2 luni de la intervenţia de lipoaspiratie. Cicatricile rezultate după intervenţia chirurgicală de lipoaspiratie sunt de dimensiuni reduse (6-7 mm) şi în timp, aproape invizibile. Durerea postoperatorie este redusă şi poate fi controlată prin repaos şi medicaţie antialgică. După operaţia de lipoaspiratie, pacientul trebuie să urmeze o dietă hipocalorică timp de câteva luni şi să poarte pantalonul de lipoaspiratie sau burtiera, după caz, timp de circa 3 săptămâni, 24 de ore/zi şi încă 3 săptămâni, 12 ore/zi. În ceea ce priveşte lipoaspiratia cu laser, ca şi în cazul lipoabsorbtiei clasice, complicaţiile sunt rare. Reuşita operaţiei de lipoaspiratie depinde atât de experienţa chirurgului şi tehnologia folosită cât şi de modul în care pacientul se conformează pre şi post-operator indicaţiilor medicului.
Dr. Cristian Niţescu
Medic primar
Chirurgie estetică
Doctor în
ştiinţe medicale
Lipoabsorbtia devine o necesitate pentru persoanele care nu reuşesc să ajungă la rezultatele dorite, prin dietă sau prin activităţi sportive intense. Pentru persoanele cărora grăsimea le pune viaţa în pericol operatia de liposuctie este o necesitate!
Dacă sunteţi o persoană care ţine la aspectul fizic si aveţi probleme cu greutatea pe care nu reuşiţi să le rezolvaţi prin dietă sau prin sport, pentru a îmbunătăţi modul în care arată corpul dumneavoastră aveţi nevoie de lipoaspiratie!
Dacă vrei să ştii în ce constă operatia de lipoaspiratie sau vrei să îti faci o programare pentru lipoabsorbtie cu laser, dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetica, te poate ajuta! Dr. Niţescu a facut prima lipoaspiratie laser din Romania!