- Despre Lipoabsorbtie

Lipoaspiratia este un tip de operaţie estetică menită să remodeleze silueta şi să redea încrederea în propria persoană. Lipoaspiratia, cunoscută şi sub numele de liposuctie sau lipoabsorbtie, înseamnă eliminarea grăsimii prin aspiraţie din zonele care deformează o siluetă armonioasă.
Lipoaspiratia devine o necesitate pentru persoanele care nu reuşesc slabeasca si să ajungă la rezultatele dorite prin dietă sau prin activităţi sportive intense. La femei, acest tip de grăsimi apare în mod natural la nivelul abdomenului, pe şolduri, talie, braţe, genunchi şi coapse.Însă probleme similare pot apărea şi la persoanele de sex masculin. Prin faptul că este o intervenţie relativ simplă, care nu lasă urme asupra fizicului şi psihicului pacientului, Lipoaspiratia devine cel mai eficient mod de a obţine un corp frumos şi armonios.
Fiind un tratament care poate fi aplicat în mod eficient de către specialiştii esteticieni, lipoaspiraţia a devenit una dintre intervenţiile chirurgicale cosmetice cele mai solicitate.
Zonele cele mai „solicitate” pentru o operaţie de lipoaspiratie sunt abdomenul, fesele, şoldurile, coapsele, partea internă a genunchilor, gât şi bărbie.
Remodelarea corporală prin lipoaspiratie, datorită tehnologiei moderne, reprezintă o posibilitate de a elimina grăsimea inestetică la oameni de toate vârstele. Cu toate acestea, este foarte important ca pacienţii să vadă această operaţie ca pe o metodă de corecţie corporală şi nu ca pe o metodă de a slăbi.
Pe lângă lipoaspiraţia clasică, cea  mai nouă tehnologie în ceea ce priveşte lipoaspiraţia este lipoaspiratia laser. Derivată din lipoaspiratia clasică, lipoaspiratia asistată de laser implică folosirea luminii laser, prin introducerea ei în ţesutul adipos cu ajutorul fibrei optice. Noutatea acestei tehnici, relativ recente, este dată de faptul că grăsimea este intai emulsionată datorita caldurii generate de laserul Nd-yag utilizat si de abia apoi indepartata prin liposuctie. În România, operaţia de lipoaspiratie cu laser a fost efectuată pentru prima dată de dr. Cristian Niţescu.
Dacă în ceea ce priveşte tehnica şi aparatul folosit, lipoaspiratia clasica şi lipoaspiratia asistata de laser sunt diferite, finalitatea lor ramâne aceeşi: îndepărtarea excesului de grăsime localizat în diferite zone ale corpului. Asemeni lipoaspiratiei clasice, lipoaspiratia cu laser este recomandată persoanelor care nu răspund la tratamentul prin dietă sau prin activităţi sportive. Deşi problemele tratate prin lipoaspiraţia cu laser pot apărea şi la bărbaţi, operaţia este mult mai populară în cazul femeilor, 80 la sută dintre acestea apelând la noua tehnică de remodelare corporală. Lipoaspiratia cu laser este deseori preferată de pacienţi datorită beneficiilor suplimetare pe care le aduce prin comparaţie cu lipoaspiratia clasică. Unul dintre beneficiile majore ale tehnicii de lipoaspiratie cu laser este faptul că laserul are capacitatea de a retracta pielea, în situaţia în care, uneori după lipoaspiratia clasică, pacienţii rămân cu multă piele în exces. Retracţia pielii după folosirea laserului este foarte importantă, deoarece în această situaţie pacientul nu mai are nevoie de intervenţii suplimentare.
Totusi este de retinut faptul ca, nu oricine este candidat pentru liposuctia laser, acest lucru fiind stabilit la consultatia preoperatorie.

Dr. Cristian Niţescu
Medic primar
Chirurgie estetică
Doctor în
ştiinţe medicale
Lipoabsorbtia devine o necesitate pentru persoanele care nu reuşesc să ajungă la rezultatele dorite, prin dietă sau prin activităţi sportive intense. Pentru persoanele cărora grăsimea le pune viaţa în pericol operatia de liposuctie este o necesitate!
Dacă sunteţi o persoană care ţine la aspectul fizic si aveţi probleme cu greutatea pe care nu reuşiţi să le rezolvaţi prin dietă sau prin sport, pentru a îmbunătăţi modul în care arată corpul dumneavoastră aveţi nevoie de lipoaspiratie!
Dacă vrei să ştii în ce constă operatia de lipoaspiratie sau vrei să îti faci o programare pentru lipoabsorbtie cu laser, dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetica, te poate ajuta! Dr. Niţescu a facut prima lipoaspiratie laser din Romania!